Castell de Concabella – Espai Pedrolo

c/ La font s/n 25211 Concabella Lleida 973 520 030 - info@espaipedrolo.cat
Pedrolo, més enllà dels límits

Calendari d'esdeveniments

Mes seguent » « Mes anterior
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
Dissabte
Diumenge
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Ha sortit a concurs públic l’execució d’una escultura commemorativa del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, per al seu poble natal, l’Aranyó

El termini per a presentar les propostes és d’un mes des de la publicació de les bases al Butlletí Oficial de la Província de Lleida.

Manual de Pedrolo. Antologia a cura d'Aina Torres

Llegir per parlar

La direcció de la Generalitat, a través d’edicions 62, va demanar l’autorització d’un fragment de Joc brut a Llegir per parlar, que promou la lectura entre les persones aprenents i voluntàries de del programa Voluntariat per la llengua.

Escola Sant Lluís Gonçaga de La Garriga

Radicalment, la llibertat!

Els fets que s’estan succeint aquests darrers dies suposen un canvi profund en la situació política catalana. Parlem clarament d’un cop d’estat contra la Generalitat i una agressió en tota regla contra el poble català i el nostre autogovern.

En aquests moments greus la nostra Fundació creu que és obligat no restar en silenci i denunciem enèrgicament les maniobres colpistes promogudes pel Govern espanyol i hem de conjurar-nos en nom de la llibertat en defensa de les nostres institucions, atès que el que està en qüestió son  els nostres valors més preuats com a  societat. Uns valors centrats en les més profundes conviccions democràtiques, la justícia social i la solidaritat.

I amb els nostres valors ens hi juguem també el nostre autogovern, perquè no hem d’oblidar que aquesta agressió va dirigida a impedir que els catalans, exercint el nostre dret a l’autodeterminació, puguem assolir la independència i la República catalana. L’estat espanyol ha tornat a mostrar el seu veritable rostre; un estat presó de pobles, profundament demofòbic que no pot suportar, ni està disposat a reconèixer, els  nostres drets nacionals, concebuts sempre com una mera concessió. No és cosa que ens hagi de sorprendre a aquestes altures, aquesta és la essència mateixa de l’imperialisme espanyol des que es va fundar com a estat modern a sang i foc, fa més de 300 anys.

Davant l’agressió que estem patint, la nostra resposta ha de ser participar en el Referèndum d’Autodeterminació de l’1-O a què estem convocats. Una mostra de determinació col·lectiva que ha de ser pacífica però ferma, massiva i permanent. Exactament com des de fa dies el poble està responent amb gran maduresa, un alt grau de civisme i, sobretot, amb molta dignitat, sense caure en paranys ni provocacions.

Hem de ser conscients que el nostre conflicte polític ja no és només una qüestió interna espanyola, és més que mai  un afer  europeu i és a l’agenda internacional i no podem permetre que el relat d’intoxicació informativa que està desplegant el govern espanyol s’imposi.

Atribuint-se  capacitats que en cap sistema democràtic no li serien pròpies, el Govern espanyol, la Fiscalia o el Tribunal Constitucional  actuen al marge i es posicionen contràriament al conjunt de la ciutadania catalana que ens hem manifestat de forma clara i majoritària, en demostracions populars  i a través de l’elecció dels nostres representants al Parlament,  la nostra voluntat de ser consultats i poder votar sobre el nostre futur polític. En conseqüència, les lleis aprovades pel nostre Parlament: la llei del Referèndum d’Autodeterminació i la llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República son vigents a Catalunya i és el Govern espanyol que de manera arbitrària i desplegant un estat policial ens intenten imposar una altra legalitat.

Hem de seguir denunciant l’agressió antidemocràtica que patim i estar preparats encara, si calgués, per a majors mobilitzacions ciutadanes amb la finalitat de frenar aquesta agressió, en defensa de la llibertat i de la República catalana que, no en tenim cap dubte, veurà la llum com a conseqüència de la nostra voluntat i clara determinació.

Tal i com l’autor Manuel de Pedrolo va escriure l’any 1978 a l’article Moriré com un estrany a casa meva, i recollit en el volum A casa amb papers falsos (1981), ha arribat el moment de la veritat i mullar-nos pel nostre futur i pels que vénen…

Jo, i molts, moltíssims, morirem com uns forasters a casa nostra; hi moriren els nostres pares, els nostres avis, generacions senceres…No és raó que hi visquin i hi morin els nostres fills, els nostres néts, i a nosaltres incumbeix la tasca de fer que puguin viure i morir en terra lliure, com a ciutadans de llur nació. Exactament com viuen moren aquells que ara ens refusen allò que es concedeixen oblidant voluntàriament que els drets humans emparen, amb les persones, els pobles.”

Fundació Manuel de Pedrolo, Països Catalans, setembre de 2017

Tocats pel foc. Són realment el compromís, la llibertat i la dignitat possibles?

“Pedrolo ens fa escoltar, en aquesta llarga conversa a diverses veus, el que seria l’abecé d’una posició política radicalment anticapitalista i  antiestatalista.» del pròleg de Marina Garcés

Després de 20 anys, Sembra llibres ha reeditat Milions d'ampolles buides, la podeu trobar a La setmana del llibre en català a Bcn

Barcelona, any 1968. El moviment antifranquista multiplica les accions en tots els fronts. El règim es defensa ampliant la repressió. En aquest context convuls i perillós, una organització revolucionària debat sobre l’ús de la violència. Després de llargues discussions, uns quants militants decideixen orquestrar un atracament per finançar la compra d’armes. Una acció planificada fins a l’últim detall que els portarà a una situació límit

 

LIKE Projecte d'investigació. Exposició

Inauguració diumenge 3 de setembre a les 12.45 al castell de Concabella a La Segarra. La podeu veure fins el 29 d’octubre.

Una exposició q pretén crear un espai de reflexió sobre el tràfic de persones, sobre els desplaçats de Síria, la impunitat i la facilitat de fer-ho a través de les xarxes socials.

Aquesta exposició pertany al cicle d’activitats 7lletres, el premi literi i més coses.

Bases per a la 17a edició del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

S’han obert les bases per a la 17a edició del Premi de Narrativa de
Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/noticia/2017/07/13569_pedrolo_obren_bases.html

Casa-museu Pedrolo a Tàrrega

Reivindiquem la museïtzació de l’espai on va viure Pedrolo d’infant i d’adolescent.

Ens pots ajudar a fer realitat aquesta iniciativa signant el manifest i compartint-lo

Aquest és l’enllaç on pots fer-ho i també veure les persones que inicialment s’hi han adherit. Esperem q tu siguis una d’elles

https://mespedrolo.cat/

Ofensiva de l’esquerra independentista perquè la casa-museu Manuel de Pedrolo sigui a Tàrrega

Llibres reeditats de Manuel de Pedrolo que podeu trobar per Sant Jordi

INTRODUCCIÓ A L’OMBRA de PAGÈS EDITORS

Novel·la escrita fa seixanta anys, el lector se sorprendrà de l’exhaustió dels interessos de Pedrolo per les teories de descripció i modelament de la realitat i les seves implicacions, l’especulació sobre dimensions alternatives i fins i tot una intuïció dels ordinadors quàntics amb la idea de dotzenes de cervells treballant coordinadament en un mateix projecte.

ACTE DE VIOLÈNCIA de SEMBRA LLIBRES
Premi Prudenci Bertrana 1968

L’escriu en ple franquisme, ple de conceptes com ara desobediència civil, vaga indefinida, drets socials, alliberament col·lectiu, periodisme servil o compromís intel·lectual. És el Pedrolo més polític que creu en el poder de la literatura com a eina de transformació social

PROCÉS DE CONTRADICCIÓ SUFICIENT de ORCINY PRESS
Premi crítica Serra d’Or el 1.977.

Quaranta anys després de la seva primera aparició, Orciny Press recupera una de les obres majors de Manuel de Pedrolo, una edició prologada per Antoni Munné-Jordà q ens diu, entre d’altres coses: Penso honestament que no ha perdut gens la força de seducció i de provocació.

Hi trobem el Pedrolo més erudit, que ens submergeix en la tradició de religions antigues, mites perduts, cosmologies esotèriques i llegendes de civilitzacions desaparegudes. S’acosta a la fantasia i fins i tot a la parapsicologia.

Guanyadora del premi 7Lletres 2016

Vols guanyar un exemplar d’«Els llops ja no viuen als boscos»?

Consulteu les bases completes a: http://www.lallibretavermella.cat/elsllopsjanoviuenalsbosco

Pas 1 – Fes una fotografia (o il·lustració) a on aparegui un llop (una fotografia de la portada del llibre també val!)
Pas 2 – Publica la imatge a Facebook, Instagram o Twitter amb les etiquetes #hevistunllop i #elsllopsjanoviuenalsboscos
Pas 3 – Assegura’t que la imatge sigui «pública» perquè tothom la pugui veure!
Pas 4 – Menciona’m (Teresa Saborit / @TereSM_) perquè la teva imatge no es perdi per la xarxa 😉

Sorteig de 3 exemplars dedicats d’«Els llops ja no viuen als boscos» entre tots els participants: rebreu 1 participació pel sorteig per cada imatge diferent que envieu (cada participant podrà guanyar com a màxim 1 exemplar)

Termini per participar: fins el 31 de març del 2017
Sorteig: diumenge 2 d’abril del 2017 (en directe per FaceTime)

Bases de la 12ª edició del premi 7Lletres

Ja podeu consultar les bases a http://www.7lletres.org/pdf/bases12.pdf

Des de l’any 2006 el Consell Comarcal de la Segarra, la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo convoquen el premi literari 7lletres amb una dotació econòmica de 7000€ per a un recull de set relats, cosa que el converteix en un dels més ben dotats de les Terres de Lleida.
DISSENY BASES PREMI1Screenshot_022017_092157_AM

NOTICIES

Procés de contradicció suficient ha guanyat ex aequo el Premi Imperdible del bloc El Biblionauta al millor llibre fantàstic en català

Untitled_Clipping_020817_085036_PM

Pròxims esdeveniments

No hi ha esdeveniments

Esdeveniments passats

26 febrer 2021
0:00

Vigència de Manuel de Pedrolo

Institut d’Estudis Catalans. C/del Carme, 47. Sala Pi i Sunyer. Barcelona

mes info.

18 octubre 2019
0:00

XVIII Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró


XVIII Premi de Narrativa de Ciència-Ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Matar&...
mes info.
12 octubre 2019
22:00

Temps Pedrolo amb Patrícia McGill + Javier Juanco Quartet (Jazz)


A les 22 h. al Parc Astronòmic del Montsec (carretera del Coll d’...
mes info.
5 octubre 2019
0:00

Manuel de Pedrolo a Concabella, formació per a alumnes de secundària programada per Espais Escrits i nosaltres


Manuel de Pedrolo a Concabella, formació per a alumnes de secundària programada ...
mes info.
1 octubre 2019
19:00

Les dones de la ronda Sant Antoni


Les dones de la ronda Sant Antoni

De ´1 ...
mes info.
17 setembre 2019
0:00

Clàssics catalans al club de lectura


Dinamització del programa "Clàssics catalans al club de lectura" d'Espais ...
mes info.
15 setembre 2019
0:00

Les dones de la ronda Sant Antoni


Fins el dia 15 setembre al castell de Concabella. Concabella (La Segarra)

<...
mes info.
7 setembre 2019
0:00

Xerrada Manuel de Pedrolo: Radicalment, la llibertat a càrrec d’Adelais de Pedrolo


A la Sala de Plens de l’Ajuntament del Bruc, carrer de Bruc del ...
mes info.
24 juny 2019
0:00

Activitat a twitter @7lletres
Darrera setmana de juny. Activitat a twitter @7lletres

Heu quedat atrapats a l’interior ...
mes info.
19 juny 2019
19:00

Concert ‘Atansament al Mecanoscrit des de la música i bandes sonores de pel·lícula’


Dimecres 19 juny

mes info.
mes info.